Discipline machine; dat is wat jij bent…

Discipline machine

Dat is wat jij bent : een discipline machine. Je maakt discipline zelf aan en zet het op door jouzelf gekozen momenten in. Dat wist je niet heh ?! 

Jij dacht vast dat je ‘geen discipline’ hebt. Dus wel !! Vergeet die gedachten en lees even verder.

Discipline bezitten we Allemaal ! Punt. Uitroepteken. Graag wil ik de overtuiging dat je dit niet zou hebben wegnemen. Het is namelijk gewoon niet waar.

Denk even na: op welke punten ben je verplicht discipline op te brengen ? Bijvoorbeeld jouw werk: jouw werkgever waardeert het enorm dat je er iedere dag op tijd bent. En dus zet jij de wekker op een tijdstip waarvan je weet dat de kans dat je dan op tijd zult zijn, het grootste is.

Wanneer je een hond hebt, stelt dat lieve dier het enorm op prijs als je hem een aantal keer per dag uitlaat. En dus doe je dat gewoon. 

Tanden poetsen en overige hygiëne vind je waarschijnlijk zelf erg fijn. En dus zorg je dat je dat iedere dag op gewenste momenten verzorgt.

Dit is discipline: gewoon doen wat er moet gebeuren of wat gewenst is.

En waarom dacht je ook alweer dat jij het niet hebt ? Waarschijnlijk omdat je het niet altijd inzet op het vlak waar jij op doelt: het sporten of controle over jouw voeding. En dat ‘falen’ geeft jou wellicht het gevoel/de overtuiging dat je geen discipline hebt. Wat dus onwaarheid is. (Onwaarheid is gewoon een woord ; je snapt wat ik bedoel en dus is het een woord…😉)

Besef wat jij waard bent

Dit moet dus veranderen: jij moet weten/voelen dat je wel die discipline hebt die je nodig hebt om jouw doel te behalen. 

Dat zou je kunnen doen door de verschillen te zoeken tussen de zaken waarbij je wel discipline aan het daglicht brengt en waarbij dat minder goed lukt. Grote kans dat de laatsten met name om Jou gaan en de eerste groep (mede) in het belang zijn van anderen. 

Betekent dit dat jij minder belangrijk bent dan anderen ? Dat je wel consequent aan de slag gaat als het voor een ander is ? Heb je een ‘stok achter de deur’ nodig ?

Welnee ! Wat jij nodig hebt: het besef dat Jij het Belangrijkste Wezen Op Aarde bent voor jou ! En als dat ‘wezen’ iets wil, moet je daar gewoon voor werken en doen /laten wat nodig is ! 

Want wanneer jij Happy bent door jouw eigen ingezette discipline met bijbehorende resultaten, zul je zien dat je geen wekker meer nodig hebt om op tijd op jouw werk te zijn, je graag een extra rondje met de hond loopt en fluitend onder de douche staat. Discipline inzetten zorgt voor discipline aanmaken: een Discipline Machine dus ! 

Werk hard aan jouzelf en jouw dromen: dat verdien Jij !!

Liefs, Liesbeth

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *