Investeer in wat het waard is: Jij

Ik ben geen investeerder.

Alleen in mijzelf.

Ik hecht geen waarde aan materiële zaken.
​Ik kan er onwijs van genieten, maar ik ben geen ‘verstandige’ spender.

Simpelweg haal ik mijn geluk niet uit het ‘hebben’ van iets.
​Alles wat ik heb, voelt alsof het mij ‘limiteert’.

Alsof het mij gaat weerhouden in mijn vrijheid.

Want dat is waar mijn geluk ligt; in mijn gevoel van vrijheid. Het gevoel dat er niets of niemand is die ‘iets’ van mij verwacht. Tegen mijn zin in.
Dat ik vast zit in een situatie die niet mijn gedroomde situatie is.
En dat ik daar dan toch mee te dealen heb.


Uiteraard is de situatie van ziekte hier uitgesloten; daar is soms geen keuze mogelijkheid, helaas.

Vrijheid
Die vrijheid is voor mij veel waard. Iedere dag. Niet alleen ‘later’.
​Ik wil iedere dag mijn eigen keuzes kunnen maken.

Om die reden werk ik niet voor een baas,  huur ik een huis en heb ik meerdere bedrijfsactiviteiten. My life is up to me. Ik heb de regie.En dat is dan ook het enige waar ik heel veel in investeer: in mijzelf. 
Ik investeer in tijd voor mijzelf; ik train graag en doe dit dus dagelijks.
Ik investeer in mijn gezondheid; ik zorg goed voor mijn lichaam zodat ik altijd alle energie heb die ik wil hebben.
Ik investeer in mentale kracht; ik neem mijn momenten om sterker te worden en leef heel bewust. 
Ik investeer in mijn eigen ontwikkeling; ik laat me coachen door een van de beste teams van businesscoaches die ik ken.

Omdat dit mij zal helpen mijn vrijheid te behouden.
Voor mij ​is een situatie waarin ik ‘afhankelijk’ ben van anderen, een afschrikwekkende en nare situatie. 

Ik weet dat ik een ‘geluksvogel’ ben dat ik ​​zo kan leven.
​Maar tegelijkertijd is het niet alleen geluk. Ook ik heb in situaties gezeten die ik onwenselijk vond. Het feit dat ik toen ben opgestaan en mijn verantwoordelijkheid heb genomen over mijn eigen leven, is met name de oorzaak dat ik nu in een gewenste situatie zit.

Maak jouw keuze
Vrijwel alles wat ons ‘overkomt’ hadden wij zelf kunnen voorkomen.
​Als we duidelijke keuzes hadden gemaakt.

Ook ik maak deze keuzes niet altijd alleen. Dat wil zeggen; de keuze maak ik altijd alleen, maar ik vraag mijn coaches om raad. Zij weten waar ik heen wil, wat mijn uiteindelijke doel is. Zij kunnen mij dus adviseren welke stappen ik dien te nemen.
Die steun van hen is vaak ‘latent’ aanwezig. En dat is al een geruststellend gevoel. Hun ‘stok achter de deur’ is vaak ook slechts ‘dreigend’ aanwezig. Inmiddels heb ik die vrijwel niet meer nodig. Maar in het begin wel degelijk.

We hoeven niet alles alleen te doen. En we mogen fouten maken. Daar zal een mentor jou van overtuigen.

Kies voor jouzelf. Leef jouw Leukste leven en ne​em jouw verantwoordelijkheid.
​Het is daar altijd het juiste moment voor.
En als je daar hulp bij nodig hebt; investeer dan in jouzelf door hulp in te schakelen.
Dat ben jij waard.

Liefs, Liesbeth​​​​​

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *