Kayleigh’sreis naar Fitmom: week 3

Week 3: altijd een lastige week…..

In alle jaren dat ik mensen begeleid naar een gezonde levensstijl, blijkt week 3 vaak een lastige.

De eerste euforie heeft plaatsgemaakt voor ‘verveling’ en het besef dat ‘dit nog even gaat duren’.

We willen graag zoveel sneller resultaat dan het resultaat zich toont. Dat brengt vaak wat ontevreden gevoelens met zich mee, in die derde week.

Zo ook bij Kayleigh. Zij ervoer dit als een lastige week. Uiteraard heb ik haar niet vooraf verteld dat week 3 vaak lastig is; ze zou het bij voorbaat al een rot week hebben gevonden met deze informatie.

Wanneer iemand een grote verandering wil doormaken qua lichaamssamenstelling, vraagt men ook vaak direct ‘wat mogelijk is’.

Los van het feit dat ‘vrijwel alles mogelijk is’, heb ik de ervaring dat mensen het ‘goed’ doen wanneer zij over een periode van drie maanden gemiddeld 0,7-1 kg per week verliezen. Dit resulteert in een resultaat van 10-12 kg gewichtsafname over die periode van 3 maanden.

Hier pas ik mijn schema’s voor mijn klanten op aan. Op deze manier hoeven zij niet ‘heel diep’ te gaan ; geen honger te lijden. Is er wat ‘ruimte’ voor aanpassingen aan het schema en anticiperen op ‘het leven’.

Ook voor Kayleigh is dit een prachtig doel.  Lees onderstaand haar ervaring van deze week en trek dan, net als ik, de conclusie dat zij gewoon weer een heel goede week heeft gehad. Ondanks dat het niet alle dagen zo voelde.

Haar bewustzijn groeit met de week en hier zal ze de komende maanden alleen maar sterker in worden, met als gevolg dat haar levensstijl structureel wordt aangepast.

Ik ben dan ook weer onwijs trots op haar !

Kayleigh’s kijk op de week

Deze week had veel ups, maar helaas ook veel downs. De week begon heerlijk met een bruiloft, hierdoor was het uiteraard knap lastig om me goed aan mijn voedingschema te houden. Aangezien dit niet wekelijks is vond ik het helemaal goed en heb ik me prima vermaakt. Helaas kwamen er deze week ook een aantal downs bij, ook hierdoor was het heel lastig me er goed aan te houden. De dagen waarop ik me dus wel goed kon houden heb ik extra bewogen om lichtelijk te compenseren.

Met andere woorden, deze week had ik niet heel veel verwacht. Sterker nog ik wilde echt niet op de weegschaal gaan staan. Na wat aandringen van mijn man en een peptalk ben ik dus alsnog gaan staan.

Wie had dit verwacht toen ik 110.4 zag staan. Ondanks de moeizame week toch nog 700 gram eraf.

Je kunt dus wel zeggen dat ik me deze week erg verslagen voelde. Aankomende week gaan we er weer voor en zet ik me voor de volle 100% weer in.

Kusjes Kayleigh
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *